duminică, 24 ianuarie 2010

YouTube lansează un serviciu de închiriere filme


YouTube ne va oferi spre închiriere filme online . Nu vă aşteptaţi însă la o avalanşă de producţii, oferta este pentru început extrem de săracă - doar cinci filme, la preţul de 3,99$/titlu.

Plata se face cu cardul, prin intermediul serviciului Google Checkout. Pentru a putea utiliza această metodă de plată, ai nevoie de un cont Gmail. Din momentul plăţii, accesul la vizionarea online este valabil 48 de ore. În viitor, casele de producţie vor stabili planurile tarifare, precum şi durata închirierii.

Până în prezent, YouTube a întâmpinat dificultăţi în încercarea de a stabili parteneriate majore, astfel că s-au orientat către producătorii independenţi. De altfel, filmele oferite sunt promovate cu ocazia festivalului Sundance Film Festival, cel mai mare din Statele Unite, dedicat producţiilor independente. Pe lângă acestea, YouTube mai are de gând să ne tenteze cu filme educaţionale, de sănătate şi fitness. Cred însă că puţini vor fi aceia care vor gusta o asemenea ofertă.

Popularitatea serviciului va creşte din momentul în care YouTube se va înţelege cu una sau mai multe dintre marile case de producţie (Warner, Lionsgate etc.).

Un comentariu:

  1. Decat sa le dau lor bani prefer sa le descat de pe torrente si sa le vad macar acolo is gratis :))

    RăspundețiȘtergere