miercuri, 23 decembrie 2009

Imi place!

hmm... in clipa asta e 00:53...nu k as vrea sa fac un jurnal din blogu` asta..pe care oricum nu am de gand sa dezbat subiecte politice,ortodoxe sau mai stiu eu ce.Deci Nu.Inafara de faptul k e foarte tarziu,ascult o melodie de vreo 4 ore in continuu..k sa il si aud pe tata din bucatarie spunand :"Asculta si tu colinde sau altceva k a venit Craciunul." mda.. Melodia despre care vreau sa va vorbesc o gasiti aici http://www.youtube.com/watch?v=F4E85Jxbl3c. Si nu o inteleg deloc dar totusi imi place.Cand spun k nu o inteleg,sa nu va ganditi k eu am probleme cu limba engleza,ba dimpotriva.Ceea ce nu inteleg este sensul ei.Cautati traducerea versurilor in lb romana sa vedeti si voi.Acu`.. sa va spun sincer,mie imi place Rihanna ca artista si chiar ascult multe piese de-ale ei.Insa melodia asta nu are nici un sens.Dar imi place! La draq .. ! "And you can see my heart beating" ...

duminică, 6 decembrie 2009

Ma declar aviz-amatorilor...

Haideti sa facem un scurt istoric..

~anul 1998 "Strigati "La Familia daca sunteti cu mine..dusmanii mor cand ne descurcam mai bine" ...da,da...e chiar melodia care a spart top-urile hip-hop-ului..sau mai bine spus noua generatie de gangsta-rapperi: "Tupeu de borfas" ..un featuring cu Marijuana.
~hai sa vorbim despre "Vorbe"...o piesa despre viata de cartier scrisa de Tudor Sisu & Dragos Gardescu alias Puya.. un featuring de data aceasta cu Uzzi. Aceste 2 piese vorbesc despre ce au trait baietii cat timp nu s-au putut face ascultati intampinand greutati materiale,dar si familiale.
~În 2003, Sişu este arestat pentru consum de droguri şi este condamnat la 3 ani de inchisoare, o lovitură mare pentru întreaga mass-medie. În 2005 este eliberat condiţionat dar în scurt timp revine la închisoare, fiind găsit în posesia unei mari cantitati de droguri la doar 6 luni de la eliberare.
Cu toate acestea,anul 2003 a fost un an de succes din punct de vedere al albumelor.Acum sunt lansate piesele "Viata buna" si "Zi de zi".
Probabil toti isi aduc aminte de refrenul: "am spus o data pe luna sa ducem o viata buna,suntem toti impreuna cand familia se aduna" cantat de Don Baxter.
~În toamna anului 2006 Puya impreună cu ARAS iniţiaza şi desfăşoară o amplă campanie anti drog. Campania este intitulată „Invaţă să alegi” şi s-a desfaşurat în peste 30 de oraşe.
In anii urmatori Puya face videoclipurile :
2006 - Mai vrei (cu C.I.A. & Alex Velea)
2006 - Mişcă-te (versurile lui Sişu sunt interpretate de Gigis)
2007 - Tot în familie , videoclipuri care au facut furori..

~Acum suntem in 2009..ink o luna mai avem de stat in acest an... :D

~Acum totul s-a schimbat in muzica lui Puya..apar piese de genu` "Change" sau "Undeva in Balcani",piese care atrag un public nou dar de care se distanteaza vechiul public..Am fost fana declarata "Sisu & Puya" si la inceput am respins aceste melodii.Inainte Puya nu comercializa..dar s-a gandit baiatu` k are nevoie de bani,k fiecare din noi de altfel.A incercat un nou stil care l-a dus in cele mai inalte top-uri din Romania.
~Unii spun k aceste melodii au un beat usor manelizat si Puya e constient de aceste pareri.. scrie piesa "E hip-hop" in care resunoaste "nu mai sunt underground,acum sunt comercial"..


Toate aceste lucruri le spun celor care il acuza de "Rap manelizat" cand nici macar nu e Rap,e HIP-HOP :)) aviz-amatorilor care asculta Puya acasa si pe strada comenteaza : puteti sa faceti liniste? canta Puya... "yeah..I can change the world" !