sâmbătă, 19 septembrie 2009

Adevar sau doar un mit?

           "La început trăiau pe pământ fiinţe androgine. Arătau ca doi oameni lipiţi spate în spate: două femei, doi bărbaţi sau un bărbat şi o femeie. Aceştia deţineau o putere foarte mare, puteau face aproape tot ce gândeau.
           Zeii se tem de puterea aproape infinită a androginilor şi, pentru a nu mai reprezenta o posibilă ameninţare, îi despart. Si de atunci fiecare isi cauta jumatatea,partea masculina sau partea feminina."
           Si asa incepe totul...
              Stand si citind asa-zisul mit al androginului,ma gandesc k e o idee destul de logica.Mitul spune k androginul era fiinta perfecta care obtinea tot ce isi dorea numai gandindu-se la acel lucru.Zeii erau ingrijorati pt k androginul detinea o putere foarte mare si s-au hotarat sa il desparta in partea feminina si partea masculina.De asemenea se vorbeste in acest mit de zeul care a adus iubirea pe pamant,Eros.Acesta a fost creat pentru a ajuta cele doua parti sa se regaseasca.
                Acea parte de care avem fiecare dintre noi nevoie o supranumim "jumatatea vietii noastre" .
Insa exista si o absurditate a acestui mit.Chiar exista jumatatea perfecta pentru noi?Am incercat sa raspund la aceasta intrebare si am ajuns la un raspuns negativ.Nu exista persoane perfecte,dar acea perfectiune o inlocuim cu o persoana reala,cu calitati si defecte,supranumind-o "jumatatea perfecta" .
             Dupa cum bine stim,orice mit are si o farama de adevar.Pana la urma fiecare fiinta are nevoie de cineva,o persoana cu care sa se completeze,in care poate avea incredere si pe care se poate baza.
           Dar multe persoane se intreaba de ce suferim daca iubirea ar trebui sa fie minunata si sa ne aduca numai bucurii..
         Am ascultat o poveste legata de acest subiect si se spune ca iubirea era pe punctul de a se ineca in mare si din toate sentimentele,
suferintza a fost singura care a ajutat iubirea si a luat-o in barca ei.De atunci se spune ca iubirea si suferinta au ramas impreuna,in aceeasi barca.
         Dar dak e firesc sa ne gasim jumatatea,de ce trebuie sa suferim pentru asta?...Ma gandesc ca este posibil
k aceasta suferinta sa ne puna la incercare,sa ne dam seama daca o anumita persoana este sau
nu adevarata noastra "jumatate" .
         Mai cred mitul o idee logica deoarece nu putem trai singuri toata viatza .Trebuie sa convietuim cu cineva.
            Desi am si contra-argumente in legatura cu acest mit,sunt in mare parte de acord cu el.
       Oamenii sunt in continua cautare,iar atunci cand sunt siguri k si-au gasit jumatatea,atunci se simt cu adevarat impliniti.

Astept opinii ...

Un comentariu: